Di era ini hacking, pencurian identitas, data pelanggaran privasi, dan Facebook menonton setiap langkah, yang terbaik pelayar untuk privasi bisa menjadi senjata terbesar anda. Internet boleh tempat untuk menjadi benar-benar tanpa nama, tetapi ia juga di mana anda bisa menjadi yang paling rentan.

Data adalah salah satu yang paling menghasilkan uang aset sekarang. Dan di mana melakukan anda mendapatkan kebanyakan orang data? Di internet— lengah dan kadang-kadang diberikan secara sukarela. Google Chrome adalah salah satu utama tech syarikat-syarikat yang menjual mereka pengguna data, dan ia adalah yang paling banyak digunakan pelayar di dunia.

Jadi, jika anda ingin menyimpan data-data pribadi dan masih mahu untuk terus anda pelayaran internet, ia adalah masa untuk membuat bergerak, dan memilih yang selamat pelayar. Ini panduan cepat, kita telah kumpulkan pelayar terbaik untuk privasi yang sempurna Google Chrome alternatif.

 

10 Pelayar Terbaik untuk Privasi Yang tidak Google Chrome
1. Opera

 

Opera adalah salah satu yang tertua web browser ada, dan ia telah tinggal dalam permainan untuk menyediakan pengguna yang lebih peribadi pelayaran. Ia boleh menjadi web browser pada semua alat-alat dengan Windows, sistem operasi Linux, io, dan Android.

Opera telah sendiri tracker dan ad-blocker yang boleh perisai pengguna dari laman web pengesanan dan pengiklan. Opera juga mempunyai ciri keselamatan di mana kau bisa menghapus data peribadi anda, termasuk anda cache, HTTP cookies, sejarah pelayaran, dan kata laluan dalam satu klik tombol. Ini menjadikan ia pelayar terbaik untuk privasi berbanding untuk Google.

Ketika anda pergi ke web, lencana keamanan akan menunjukkan di sebelah alamat, yang mengandungi keselamatan sijil web. Opera malware dan penipuan skrin diaktifkan oleh default jadi, ia proaktif memberi amaran kepada anda tentang halaman web yang mencurigakan. Opera juga cross-cek disarankan halaman dengan senarai hitam yang mengandungi beberapa pangkalan data malware dan pemalsuan laman web.

2. Berani
Pencipta, menulis dan bekas ketua Firefox dicipta Berani di 2016 dengan tujuan memberikan kembali pengguna kawalan ke atas data mereka ketika surfing web. Ia kini telah membuat gelombang dengan pengguna internet memanggil pelayar terbaik untuk privasi.

Berani mempunyai ciri-ciri keselamatan dipanggil Perisai yang blok semua jenis pelacak itu mengikuti anda ketika anda berada dalam talian. Dengan Perisai, semua cookies anda sedang dibersihkan ketika kau menutup aplikasi, dan anda boleh pastikan bahwa iklan dan berniat jahat dan kod disekat. Anda bisa juga mencegah cap jari cuba dan melarang skrip dari loading apabila menggunakan Berani seperti anda pelayar.

Yang terbaik pelayar swasta membolehkan orang untuk menyesuaikan mereka pelayar adalah keselamatan, dan itulah apa yang Berani menawarkan pengguna. Ada beberapa fungsi anda boleh benarkan ke selamat pelayaran anda seperti yang anda mahu. Anda juga boleh pra-set data yang anda ingin menghapus setiap kali kau menutup Berani.

Berani versi Kromium telah dikeluarkan banyak kod dari Google untuk mempromosikan pengguna privasi. Berani juga telah sangat menentang Google Persekutuan Belajar Sekutu ID cadangan, yang akan memulakan pelancaran untuk pengguna Chrome tetapi tidak akan menolak melalui di Berani.

3. Safari
Safari adalah default web browser untuk Apple, yang membuatnya pelayar terbaik untuk privasi hack pengguna.

Ia mempunyai dibina-di pop-up blocker dengan apk blocker bahwa anda dapat menghidupkan dan mematikan. Pelayar berjalan halaman web yang dalam kotak pasir yang mengasingkan setiap web untuk mencegah apa-apa mencurigakan kod dari menjangkiti tab lain terbuka di Safari.

Safari adalah pelayar terbaik untuk privasi dengan Bijak Mengesan sistem Pencegahan yang boleh menghalang terbenam pelacak dari laman web anda alamat IP dikunjungi. ITP juga mencegah cap jari digital dan membersihkan cache dari tapak pihak ketiga. Ini membantu anda untuk tetap tanpa nama apabila pelayaran pada anda peranti Apple.

4. Pelayar Tor
Pendek untuk Bawang Router, Tor telah menetapkan pemandangan anda pada yang pelayar terbaik untuk privasi sejak awal pada tahun 2002. Tor pelayar adalah Firefox tapi lebih baik dan lebih selamat. Ia telah membangunkan satu rangkaian selamat yang membolehkan pengguna untuk kekal tanpa nama sepenuhnya online melalui Rangkaian Tor.

Rangkaian Tor topeng identitas anda dan internet jejak dengan menyulitkan trafik anda tiga kali. Ini meningkatkan anda privasi perlindungan seperti itu akan sangat sulit bagi orang untuk melacak anda dan bahkan mustahil untuk Tor untuk menjaga apa-apa catatan anda.

Tor juga tidak mengikuti anda dan menghapuskan semua kue dan cache selepas setiap sesi. Apabila anda menggunakan Tor, cap jari anda meninjau catatan dari mengunjungi laman web juga secara automatik disekat.

5. Vivaldi
Vivaldi adalah salah satu yang terbaik pelayar di luar sana dengan privasi di barisan hadapan. Vivaldi telah pertahanan kuat dari data orang apabila pelayaran web dan telah menyediakan pelayar sebagai tempat yang selamat untuk orang-orang yang ingin pergi online tanpa dihujani dengan iklan dan pelacak.

Seperti yang terbaik swasta pelayar kita ada di daftar ini, Vivaldi mempunyai dibina-dalam penghalang iklan. Ia menawarkan perlindungan dari semua tempat yang menjejaki anda aktiviti internet dan mencuri data dari anda. Menurut Vivaldi, mereka membangun yang baru kod jadi mereka sendiri tidak mendapatkan apa-apa maklumat yang unik dari anda.

Selain sebagai jumlah privasi-nerd, Vivaldi juga menawarkan ciri-ciri yang unik yang bisa membuat pelayaran anda lebih menyenangkan dengan mereka template disesuaikan dan tab organisasi.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *