Adakah anda selalu menemukan diri anda mencari barang-barang yang hilang? Adakah anda berjuang untuk ingat di mana anda meletakkan kunci mobilmu atau telefon? Jika anda adalah orang yang berjuang untuk menjejaki anda perkara yang paling masa, Bluetooth tracker boleh membuat semua perbedaan. Berkualiti tinggi, pintar Bluetooth tracker akan membantu anda mencari barang-barang berharga yang kehilangan atau tidak kena pada tempatnya. Mari kita lihat pada beberapa produk yang terbaik yang akan membantu anda menjejaki barang-barang berharga anda.

 

Apa Itu Bluetooth Tracker?
Bluetooth tracker adalah alat kecil yang direka untuk membantu anda menjejaki anda barang berharga di dalam masa sebenar. Alat-alat ini sering direka untuk menjadi kecil dan tidak mengganggu. Iaitu, yang mereka bisa menyelinap di dalam beg, melampirkan ke belakang anda, atau masuk ke dalam rantai kunci dengan kunci anda. Penjejak ini bergantung pada Bluetooth untuk berkomunikasi anda dan menghantar data untuk anda. Melalui aplikasi khusus, kau harus dapat melihat masa sebenar lokasi tracker pada peta.

Bluetooth penjejak juga berbeza dalam segi ciri-ciri. Bergantung pada jenis tracker anda menggunakan, anda mungkin melihat butiran tambahan seperti bateri hidup. Beberapa penjejak boleh menghantar amaran ketika mereka pergi keluar dari lingkungan atau apabila mereka bateri adalah kira-kira untuk mati. Sementara itu, ada juga yang dapat membuat suara keras untuk membuatnya lebih mudah untuk menemukan mereka.

Bluetooth trackers, secara umum, yang lebih mudah daripada pelacak GPS. Mereka tidak memerlukan sambungan internet atau satelit untuk menentukan lokasi. Mereka hanya bekerja dengan kawasan peribadi sambungan antara tracker dan anda. Bagaimanapun, lingkungan di mana Bluetooth tracker boleh bekerja hanya terbatas sekitar 200 kaki. Sebab itu adalah bahawa UHF gelombang radio itu Bluetooth menggunakan boleh sahaja dalam perjalanan jarak pendek.

 

10 Terbaik Bluetooth Penjejak untuk Menjejaki Anda barang Berharga
Bluetooth pelacak telah meningkat popular selama bertahun-tahun. Ternyata, kebanyakan orang mengalami kehilangan jejak mereka hal-hal sekali-sekali. Dan jadi kami mempunyai pengesan yang dimaksudkan untuk melacak hal yang berbeda (telepon, kunci, atau bahkan haiwan peliharaan dan anak-anak). Jika anda mempunyai kekasih haiwan yang kamu mahu untuk mengesan, ada penjejak dibuat terutama bagi mereka. Tetapi untuk senarai ini, kami telah mengumpulkan yang terbaik Bluetooth penjejak untuk hal-hal peribadi anda.

 

Satu
Apple AirTag
Bentuk
Apple AirTag kecil, bulat Bluetooth tracker. Ia adalah kira-kira ukuran dari penutup botol, dengan jelas depan dan logo Apple di belakang. Tracker boleh melekat pada yang dibina rantai kunci yang melekat kepada anda beg atau bahkan untuk kerah peliharaan anda.

Alat itu sendiri adalah air dan debu-tahan, yang berarti bahwa ia boleh menahan keadaan cuaca buruk. Baterinya diganti, memastikan bahawa anda boleh menyimpan tracker untuk masa yang lama.

Apple AirTag hanya ada dalam warna putih. Tapi keychain yang mengiringi peranti datang dalam banyak warna. Itu termasuk California poppy, hutan hijau, baltik biru, merah, dan pelana coklat.

 

Ciri-Ciri
Terdapat dua kunci ciri-ciri AirTag. Pertama adalah ketepatan penjejakan, yang memberikan anda ukuran yang tepat dari jarak antara tracker dan anda. Di samping itu, disertakan bergerak aplikasi juga akan gunakan suara, haptics, dan visual maklum balas untuk membantu anda mencari item. Jika pengguna adalah buta, aplikasi boleh memberi lisan arah.

“Menemukan Rangkaian Saya” adalah kunci yang lain ciri AirTag. Jika anda tracker keluar dari lingkungan, ia akan cuba untuk mengesan AirTags dalam persekitaran. Ia akan maka kuda-kudaan dari isyarat dari orang-orang AirTags untuk membiarkan anda tahu lokasi terakhir yang diketahui. Ini adalah sama dengan masyarakat-finder ciri-ciri lain pelacak di Apple peranti untuk menghantar anda pemberitahuan tentang lokasinya. Relay maklumat yang terjadi di belakang tabir, yang berarti bahwa hanya anda yang akan tahu lokasinya.

 

Keserasian
Ada satu kemunduran, walaupun. Menjadi sebuah produk Apple, ia hanya boleh bekerja dengan Apple telefon atau tablet. Peranti juga mesti mempunyai sokongan untuk Bluetooth 4.0.

 

Dua
Tile Mate
Bentuk
Tile Sobat kecil, berbentuk persegi Bluetooth tracker, kira-kira ukuran dari lensa kontak hal, yang boleh anda gunakan untuk melacak hal-hal yang anda. Ia mempunyai sebuah lubang kecil di atas kiri sudut yang dapat melampirkan ke perl, beg mengendalikan, atau bahkan kolar haiwan kesayangan. Ia juga membawa diganti baterai yang bekerja kira-kira satu tahun sebelum mereka perlu diganti.

Tile adalah Pasangan yang ada dalam pelbagai warna. Itu termasuk hitam, putih, ruby merah, azurite biru, dan mawar merah muda.

 

Penjejakan Lokasi
Tile Mate berikut standard pelacakan prosedur. Seperti dengan Bluetooth lain trackers, anda perlu untuk memuat turun aplikasi untuk mendaftar pelacak lokasi dalam jangkauan. Jika tracker pergi off-range, anda boleh laporkan sebagai hilang, dan ciri-ciri khas akan membantu anda mendapati ia.

 

Ciri-Ciri
Salah satu yang lebih penting ciri-ciri Tile adalah Pasangan yang anda bisa menggunakan beberapa alat-alat untuk melacaknya. Jika anda mempunyai Android dan iPhone, anda boleh men-download aplikasi di kedua alat-alat untuk mengesan peranti ke bawah. Itu juga mungkin untuk menambah seberapa banyak Tile Mate penjejak seperti yang anda mahu untuk rangkaian anda.

Tile adalah Pasangan juga dilengkapi dengan masyarakat-ciri pencari. Jika peranti anda mendapat di luar lingkungan Bluetooth, ia akan piggyback pada isyarat lain Tile penjejak berdekatan. Ini akan membenarkan tracker untuk ping lokasinya lurus untuk anda. Bagaimanapun, ini ciri eksklusif dengan KITA. Tile juga telah berjuta-juta pelanggan di AMERIKA, yang membantu menguatkan masyarakat berdasarkan pengesanan.

 

Keserasian
Tile adalah Pasangan yang sangat popular alternatif untuk Apple AirTags, dan ia berfungsi pada bahaya. Peranti juga mesti mempunyai sokongan untuk Bluetooth 4.0.

 

Tambah-Perkhidmatan
Tile adalah juga menawarkan tambahan langganan perkhidmatan untuk Tile pengguna. Untuk bulanan yang kecil bayaran, anda boleh mendapatkan Isyarat Pintar, yang menghantar isyarat jika anda telah meninggalkan kunci anda ada di rumah atau di tempat kerja. Ia juga datang dengan penggantian bateri dan 30 hari lokasi sejarah.

 

Tiga
Innway Kad
Bentuk
Itu Innway Kad adalah ultra-nipis Bluetooth tracker yang direka khas untuk melacak dompet. Kau dapat diampuni untuk tersilap peranti sebagai kredit atau kad diskaun kerana itu adalah apa yang tampak seperti.

Ini Bluetooth tracker juga membawa semula baterai yang mempunyai seumur hidup antara dua hingga tiga tahun. Sekarang, kamu mungkin bertanya-tanya, bagaimana boleh peranti seperti itu mendapat bayaran? Nah, pengecas klip ke tepi kad dan tuduhan ia biasanya suka telepon. Peranti ini juga dapat menahan tentang meter air selama kira-kira satu jam.

Itu Innway Kad ada dalam empat warna. Itu termasuk hitam, biru, merah dan hijau.

 

Penjejakan Lokasi
Itu Innway Kad berikut yang paling standar protokol untuk mengesan lokasi. Apa tracker itu dalam jarak akan muncul di peta aplikasi khusus. Aplikasi boleh menyambung ke tracker untuk membuat ia mengeluarkan bunyi nyaring jadi anda boleh mencari item yang lebih cepat. Jika bunyi tidak cukup kuat, kalian boleh menggunakan kekuatan isyarat sebagai petunjuk. Jika pelacak itu akan off-range, ia akan ping terakhir lokasi di telefon.

 

Ciri-Ciri
Salah satu yang lebih penting ciri-ciri Innway adalah telefon ciri pencari. Ini ciri membolehkan anda mencari telepon anda bahkan apabila tracker tidak melekat padanya. Bagaimanapun, perhatikan yang ini akan bekerja hanya jika telefon yang anda sedang mencari telah berpasangan dengan tracker. Ini kerja karena anda perlu menekan butang di tracker, yang akan memicu telepon anda berdering.

 

Keserasian
Itu Innway Kad serasi dengan bahaya. Peranti juga mesti mempunyai sokongan untuk Bluetooth 4.0.

 

Empat
Chipolo Kad
Bentuk
Chipolo Kad adalah kartu lain-berdasarkan Bluetooth tracker untuk dompet anda. Ia adalah kira-kira ketiga saiz kartu kredit tapi dua kali ketebalan. Peranti melipat ke dalam lengan anda dompet atau beg dengan mudah.

Bateri pada Chipolo Kad tidak boleh diganti, tetapi ia boleh bertahan selama kira-kira satu tahun sebelum perlu pengganti. Yang disertakan aplikasi juga akan menghantar amaran bila bateri adalah kira-kira untuk mati.

Chipolo Kad ada dalam satu warna putih.

 

Penjejakan Lokasi
Penjejakan lokasi untuk Chipolo adalah cukup standar. Seperti alat-alat lain, anda perlu untuk memuat turun aplikasi yang akan membolehkan anda pelacak lokasi masa sebenar. Jika pelacak itu keluar dari lingkungan, kamu bisa laporkan sebagai barang yang hilang. Ini akan mengaktifkan global masyarakat-ciri pencari. Ia tidak kira jika seseorang mengambil tracker anda di luar negeri. Ia akan ping lokasi sekali ia datang dekat lagi Chipolo tracker.

 

Ciri-Ciri
Chipolo Kad juga telah pelbagai sangat novel ciri-ciri. Ia termasuk salah satu yang menghantar amaran bila-bila masa anda telah meninggalkan telepon anda di belakang. Ini bekerja dengan andaian bahawa anda menjaga anda tracker dalam dompet anda atau beg dan yang telefon anda telah berada di sana.

Ciri lain membolehkan anda mengambil gambar dengan anda telefon hanya dengan mengklik tombol atas tracker. Ciri ini adalah nafas udara segar dari perlu memegang telepon sambil mengambil gambar diri sendiri.

Satu lagi sangat sejuk ciri yang membolehkan anda bertanya Alexa, Google Pembantu, atau Siri untuk mencari anda tracker. Anda akan perlu untuk pasangan anda tracker dengan anda pintar speaker dan lain-lain devices’, tetapi ia pasti bernilai dalam usaha.

 

Keserasian
Chipolo serasi dengan bahaya. Tidak semua alat-alat, walaupun. Untuk peranti Apple, ia telah untuk menjalankan pada sekurang-kurangnya iOS 12, dan untuk Android, ia sekurang-kurangnya Android 7.

 

Lima
Tile Pro
Bentuk
Tile Pro adalah lain tile-berdasarkan Bluetooth tracker untuk membantu anda mencari anda sering kena pada tempatnya barang-barang. Ini lelaran sangat popular Tile Mate. Ia mempunyai hampir sama reka bentuk untuk Tile Pasangan, kecuali ia sedikit lebih besar dalam bentuk. Peranti ini juga mengekalkan bulat lubang di sudut atas untuk lampiran mudah untuk cincin utama.

Tile Pro membawa bateri diganti, yang bermakna bahawa anda boleh menggunakan alat untuk masa yang lama. Anda akan perlu untuk mengubah baterai sekurang-kurangnya sekali setahun.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *