MUDAH APPLE PENCUCI MULUT
Epal adalah salah satu kegemaran saya jatuh bahan-bahan. Oleh itu, saya tidak pernah kehabisan lazat cara untuk bakar mereka!

Sebagai contoh, ada keras-untuk-menentang Apple Bundt dengan Perang-Mentega Vanilla Bean Sayu. Dan tercinta Apple Roti, resep Ibu berkongsi dengan saya tahun lalu. Ada juga kegemaran saya Apple Garing (ia benar-benar ADALAH rangup!) dan Buatan sendiri saus apel, kegemaran lama bahawa orang tua saya selalu buat.

Ini Apple Almond Galette, dengan cantik almond toffee sayu, juga telah sendiri sedikit tempat di apple saya resep dunia. Ibu mendapat semua kredit di sini, kerana dia disesuaikan Memasak Cahaya resep untuk menggabungkan mudah buatan sendiri doh ke desa ini mencari tart. Apel dan kacang almond perisa yang hanya dimaksudkan untuk bersama – anda akan menyukainya semua dibungkus dalam mentega, tidak stabil, mudah untuk membuat kue!

Badam rasa ini apple galette datang dari lapisan marzipan diletakkan di atas pusat kerak, ditambah beberapa badam dicampur ke dalam apel dan yang cantik emas toffee drizzled ke atas.

Serius, meskipun. Mengapa tidak lebih apple resep menggabungkan almond?!

APA YANG ANDA PERLUKAN
Ini apple galette menggunakan segar epal, pantri staples, dan marzipan untuk mewujudkan yang tidak dapat dilupakan pencuci mulut.

UNTUK PENGISIAN EPAL:
Apel – Menggunakan sebuah firma, tart pelbagai seperti Granny Smith, Haralson, atau Honeycrisp untuk resep ini.
Gula – Kedua-dua putih gula pasir dan gula coklat digunakan dalam pencuci mulut ini.
Rempah-rempah – kayu Manis, parut yang baru pala, dan cengkeh memberikan hangat rasa untuk pencuci mulut.
Tepung semua tujuan
Badam – pastikan untuk menggunakan tulen badam (tidak tiruan) untuk rasa yang terbaik.
Jus Lemon – Segar adalah yang perlu.
Garam halal
Mentega
UNTUK PASTRY & ALMOND LAPISAN:
Tepung semua tujuan – Dibahagikan.
Garam halal
Gula
Mentega – Menggunakan sejuk mentega penting untuk tidak stabil kerak.
Air es
Marzipan – Jika anda tidak akrab dengan marzipan, itu paste gula dan badam yang boleh didapati dalam membakar seksyen. Melembutkan sebelum menambah resep.
Telur
Air
Kayu manis gula
UNTUK ALMOND TOFFEE SAYU:
Gula
Tulen badam
BAGAIMANA UNTUK MEMBUAT APPLE ALMOND GALETTE
Ini almond tart apel adalah mudah untuk membuat lebih mudah daripada membuat pie. Jika kau pai-kerak-dicabar (seperti saya!), anda akan menyukai ini pengampun doh!

Menyediakan kuali. Garis berbingkai jelly roll pan dengan foil. Panaskan oven untuk 425° F.
Membuat apple mengisi. Menggabungkan apple keping, gula, rempah-rempah, jus lemon, dan garam dalam mangkuk besar.
Membuat kue doh. Campurkan dua cangkir tepung dengan garam dan gula dalam mangkuk pencampuran. Potong sejuk-sejuk di mentega sehingga besar serbuk menempel bersama-sama dalam rumpun. Kemudian menambah tinggal 1/2 secangkir tepung. Campuran yang ringan untuk menggabungkan. Taburkan air ais lebih doh dan campuran sehingga doh memegang bersama-sama. Bahagikan dalam setengah dan membentuk ke dalam dua disk.
Ratakan adonan. Penggunaan dua 12″ meter kepingan kertas minyak dan roll doh antara mereka, sehingga anda memiliki lingkaran itu 12″ diameter.
Memasang pastry. Tempat pastri bulatan di foil dipenuhi pan dan membuang kepingan atas kertas. Di atas permukaan, roll marzipan ke 9″ bulatan. Tempat di atas doh.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *