Apakah anda ingin tahu bagaimana untuk membina adat permainan papan? Kini, banyak pemain sudah tahu bagaimana untuk menggantikan mereka keycaps dan menyesuaikan mereka ada keyboard. Itu bagian dari bersenang-menyesuaikan setiap aspek meja anda persediaan untuk membuat anda sendiri.

Bagaimanapun, keyboard peminat mungkin tidak puas dengan hanya itu dan ingin mengambil sesuatu langkah selanjutnya. Bagaimana kau bahkan mulai? Jangan khawatir. Itu tidak akan mudah, tetapi ia tidak mustahil. Sini adalah semua yang anda perlu tahu tentang bangunan adat permainan papan untuk pertama kalinya.

 

Apa Adalah Adat Permainan Papan?
Jika anda telah lama PC gamer, anda mungkin sudah biasa dengan standard permainan keyboard. Ini (biasanya) mekanikal keyboard yang besar untuk permainan karena mereka mencegah sengaja menekan, menyediakan khusus kawalan, dan ada lagi ciri-ciri.

Di sisi lain, adat permainan papan hanya sebuah permainan keyboard yang anda telah dibina oleh tangan. Tentu saja, ini tidak berarti kau harus membuat adat papan sirkuit atau 3D mencetak keycaps diri sendiri. Anda hanya boleh membuat ia “adat” dengan membeli bahagian-bahagian kamu ingin memasukkan, dan kemudian merakit semuanya sendiri.

Melalui proses ini, kau bisa mewujudkan yang terbaik permainan papan untuk sesuai semua keperluan permainan anda. Dengan itu, anda dapat benar-benar memanggil adat permainan papan anda sendiri tanpa bersaing dengan siapa pun.

 

Jenis Adat Keyboard
Membuat adat permainan papan bukanlah hal yang baru. Ada banyak permainan adat keyboard penggemar di luar sana mewujudkan sepenuhnya desain baru dengan susun atur baru, estetika, dan banyak lagi. Itulah mengapa ia adalah jenis mustahil untuk mengklasifikasikan adat keyboard dengan jenis. Bagaimanapun, ada beberapa kunci ciri-ciri yang mungkin bisa membedakan satu mekanikal keyboard dari yang akan datang.

Pertama dan yang paling nyata yang membezakan mungkin atur. Sebagai contoh, beberapa adat permainan papan membina mungkin mempunyai satu pad angka, sementara yang lain tidak. Di sisi lain, banyak atur mengubah saiz bergantung pada kunci mereka memilih untuk menyimpan atau pergi keluar.

Kedua, pinggiran reka bentuk juga harus membantu anda membezakan adat keyboard juga. Sebagai contoh, ada keyboard mempunyai lampu RGB ketika orang lain tidak. Selain itu, beberapa DIY keyboard kit malah membenarkan anda untuk memasang TrackPoint atau menyediakan ergonomik kes.

Secara keseluruhan, kebanyakan ini adat permainan papan membina biasanya berbeza dengan desain dan fungsi. Itu semua bermuara pada bahagian (atau DIY kit) yang anda membeli untuk anda adat permainan keyboard.

 

Hal-hal untuk Mempertimbangkan Sebelum Bangunan Adat Permainan Keyboard
Seperti apa-apa DIY, ada beberapa hal untuk berpikir tentang sebelum bangunan adat permainan keyboard. Pastikan untuk mempertimbangkan berikut dan pikir mereka melalui sebelum anda membuat pembelian.

 

Adat Kit
Mewujudkan adat mekanikal keyboard tidak mudah. Tahu bagian mana untuk membeli untuk anda membina boleh besar, terutama jika ia adalah kali pertama anda. Oleh karena itu, kami sangat menyarankan membeli DIY adat permainan papan kit jika kau seorang pemula yang sempurna.

Kit ini sering termasuk bahagian-bahagian yang betul sudah, termasuk hal, PCB, penstabil, busa, dan peralatan lain. Menggunakan mereka menghilangkan sakit kepala mengetahui bagian mana yang untuk membeli untuk apa membina dan arus yang membeli proses.

Selain itu, ada banyak laman web anda boleh kunjungi untuk membeli ini adat permainan papan kit. Beberapa contoh akan Drop, KBDFans, YMDK, dan Epomaker. Bagaimanapun, jangan ambil perhatian yang kit ini biasanya memerlukan anda untuk membeli berasingan keycaps dan beralih untuk membina.

 

Atur
Di sisi lain, salah satu yang terbesar keputusan anda harus membuat memutuskan di atur. Disesuaikan mekanikal keyboard dan keyboard kit telah cukup beberapa bahwa anda dapat memilih dari. Ini adalah:

Ukuran penuh: apa yang kau temukan di atas rata-rata keyboard, dan ia termasuk semua kunci anda akrab dengan. Bagaimanapun, tidak banyak adat permainan papan penjual menawarkan saiz ini.
96%: termasuk yang paling penuh bersaiz kunci tetapi membuang banyak ruang untuk memerah mereka bersama-sama. Sering kali, kau hanya boleh mencari ini atur dari kumpulan membeli.
Tenkeyless (80%): membuang beberapa pad sama sekali tetapi melekat pada segala sesuatu yang lain.
75%: mengambil tenkeyless atur tetapi menyesuaikan jarak di pelayaran kelompok untuk menjaga hal-hal yang padat.
65%: mengambil 75% atur tapi menghilangkan fungsi berturut-turut dan beberapa pelayaran kunci. Bagaimanapun, ia mengekalkan panah, tidak seperti yang lebih kecil atur.
60%: menghilangkan fungsi kunci, panah, dan pelayaran kelompok. Bagaimanapun, itu adalah yang paling biasa adat permainan papan atur anda akan mencari di web.
40%: terkecil atur sekumpulan dan mengambil 60% atur tanpa angka kuncinya. Ia agak sukar untuk jenis dan telah pembelajaran yang tinggi lengkung.

Keycaps
Salah satu bahagian yang paling menonjol daripada adat permainan papan sudah pasti keycaps. Itu keycaps untuk keyboard membina biasanya membuat atau memecahkan estetika dan boleh berbeza dengan profil, ketahanan, dan reka bentuk. Lebih sering daripada tidak, walaupun, pemain cenderung untuk memilih keycaps berdasarkan tulen estetika. Bagaimanapun, ketahanan dan bagaimana setiap satu dibuat juga beberapa hal untuk mempertimbangkan sebelum membeli.

Setakat ini, faktor penentu apabila ia datang untuk ketahanan adalah plastik yang keycaps dibuat. Biasanya, syarikat menggunakan ABS, sama ada yang lebih tinggi-end keycap atau sesuatu yang lebih rendah akhir-besaran. Bagaimanapun, tinggi kualiti ABS keycap adalah lebih mungkin untuk menawarkan warna terang dibandingkan dengan alternatif.

Di sisi lain, ada juga menggunakan TEKNIKAL. Ini jenis plastik adalah lebih padat dan tidak menjadi berkilat selepas tempoh yang panjang, tidak seperti ABS. Bagaimanapun, warna pada TEKNIKAL keycaps biasanya kurang meriah. Selain itu, besar TEKNIKAL keycaps cenderung untuk warp lebih banyak daripada ABS orang-orang. Bagaimanapun, mereka masih merupakan pilihan yang baik jika anda bisa mendapatkan Doubleshot atau pewarna-diluhurkan orang-orang untuk surat-surat yang tidak pudar.

 

Dicetak Papan Sirkuit (PCB)

 

Tentu saja, adat keyboard tidak akan bekerja dengan hanya keycaps sendirian. Untuk memberikan hidup kepada setiap pukulan, kau harus membeli yang Dicetak Papan Sirkuit (PCB). Ini adalah informasi yang hub anda adat permainan keyboard yang menyampaikan komputer anda adalah arahan. Selain itu, ukuran dan bentuk juga menentukan permainan adat keyboard atur dan ciri-ciri, jadi ia adalah penting untuk memilih dengan bijak.

Untuk PCB, anda akan menghadapi tiga jenis utama: Standard, Panas Swappable, dan Melalui Lubang. Standard PCB adalah apa yang anda akan menemukan di sebuah kebanyakan dari keyboard. Ini memerlukan anda untuk pateri PCB dan suis bersama-sama. Bagaimanapun, ia memberikan banyak fleksibilitas apabila ia datang untuk meletakkan kunci-kunci.

Di sisi lain, Panas Swappable Pcb adalah orang-orang yang tidak memerlukan apa-apa jenis pateri. Dengan ini, anda hanya tempat suis betul di PCB. Ini membuat mudah untuk swap keluar kunci ketika ia adalah masa untuk menggantikan mereka. Bagaimanapun, mereka memberikan sedikit fleksibel apabila ia datang untuk mengubah atur.

Akhir sekali, Melalui Lubang Pcb yang paling sulit untuk berurusan dengan kerana mereka memerlukan tan pateri. Anda tidak hanya perlu pateri suis tetapi juga dioda, perintang, pelabuhan, dan banyak lagi. Tidak disarankan untuk pemula, tapi ia adalah besar jika anda mahu untuk menyesuaikan keyboard anda paparan sepenuhnya.

 

Sarung
Hal ini adalah apa yang memegang semua komponen anda bersama-sama dan melindungi sensitif bahagian adat permainan keyboard. Ada banyak bahan-bahan untuk dipilih, termasuk plastik, aluminium, dan akrilik.

Jenis plastik adalah yang paling biasa dan termurah untuk memperoleh. Mereka biasanya ABS dan sering menggunakan pelat logam sebagai mekanisme sokongan. Bagaimanapun, mereka juga cenderung untuk menjadi lebih tidak stabil dan kurang tahan lama, tidak seperti logam kes.

Aluminium kes yang berat, kukuh, dan tahan lama. Mereka hebat jika kau lebih berat tangan dan kasar ketika anda gunakan papan. Bagaimanapun, mereka bukan seperti yang fleksibel, dan membina kualiti akan bergantung pada grading dan pengilang.

Akhir sekali, akrilik kes-kes, pada dasarnya, juga terbuat dari plastik. Bagaimanapun, apa yang membuat mereka unik adalah bahwa plastik terasa lebih seperti kaca daripada polimer yang lain. Mereka ringan dan biasanya membenarkan RGB lampu bersinar melalui. Bagaimanapun, mereka kurang tahan lama daripada bahan-bahan lain, jadi mereka tidak selalu praktikal.

Tentu saja, ini bukan satu-satunya jenis bahan yang kes ada. Ada orang lain, termasuk kayu, besi, tembaga, dan polikarbonat. Bagaimanapun, ini jenis cenderung untuk menjadi lebih sulit untuk mendapatkan suatu pegangan dari.

 

Menukar Plat Pemasangan
Plat pemasangan adalah tulang yang memegang semua komponen lain bersama-sama. Sementara mereka menyediakan betul struktur, mereka juga tidak selalu diperlukan. Beberapa adat permainan papan membina boleh pergi baik-baik saja tanpa plat. Bagaimanapun, kesukaran dengan kaedah itu adalah adat keyboard dan beralih akan cenderung untuk menjadi kurang stabil.

Paling pakar mengesyorkan memasang sebuah plat pemasangan jika anda boleh. Demikian juga, ia juga datang dalam pelbagai bahan, termasuk tembaga, serat karbon, aluminium, keluli, dan banyak lagi. Sebagai aturan umum ibu jari, lebih tegar bahan-bahan untuk membuat lebih mudah pemasangan. Bagaimanapun, bahan-bahan yang fleksibel menyediakan yang lebih baik menaip pengalaman dengan lebih bangkit. Oleh itu, terpulang kepada kamu untuk keseimbangan antara kedua-dua.

Di sisi lain, anda juga boleh mengubah plat pemasangan warna untuk berkata karakter dalam permainan adat keyboard. Tentu saja, ia akan bergantung pada estetika kau pergi untuk, begitu juga semua pilihan anda. Hanya pastikan untuk membeli plat bersama-sama dengan anda PCB dan kes supaya mereka semua patut bersama-sama baik.

 

Penstabil
Tentu saja, apa yang baik adat permainan papan tanpa betul kestabilan? Untuk mencapai hal ini, semakin sesuai penstabil adalah kunci. Ini akan membantu menjaga kunci besar dari bergoyang-goyang semua seluruh tubuh dan yang boleh membuat atau memecahkan menaip anda.

Seperti komponen lain, penstabil datang dalam pelbagai pemasangan gaya. Pertama gaya adalah plat yang dipasang — yang juga adalah jenis anda melihat di paling pra-dibuat keyboard. Ini penstabil hanya pasang ke pelat logam yang ada di atas PCB. Bagaimanapun, mereka bukan yang terbaik jika anda nilai yang baik menaip pengalaman.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *