Biodiverzitet i Ekološka edukacija: Bientina učestvuje na evropskom danu parkova

Opština Bientina i Odjel za biodiverzitet karabinjeri u Lucci slave Evropski dan parkova 2022 otvaranjem vrata rezervata prirode države Montefalcone u nedjelju 29.maja od 9 do 17.30 otprilike. Cijeli dan, organiziran u saradnji s toskanskom regijom i uz doprinos ekoloških udruženja zaštićenih područja Bosco Tanali, jezero Sibolla, jezero Gherardesca i Bosco delle Cerbaie, predlaže lanac događaja za predstavljanje ljepota prirode i objašnjenje važnosti biološke raznolikosti i potrebe za njihovom zaštitom. Unutar rezervata Montefalcone, u ’Casa Nascci’ (preko delle Macchie, 2-Castelfranco Di Sotto), biće postavljena prijemna tačka za posetioce ili učesnike planiranih izleta. U zelenoj zoni ispred ’Casa Nacci’, zahvaljujući prisutnim udruženjima za zaštitu životne sredine, biće postavljene, tokom celog dana, razne radionice za obrazovanje o životnoj sredini namenjene odraslima i deci, sa ciljem da se upoznaju sa zaštićenim područjima naše teritorije i podučavaju vrednost očuvanja biodiverziteta.

U okviru događaja, teritorijalni Centar za prijem konfiskovanih životinja (CTAAC) takođe će biti otvoren u prisustvu vlasti sa malim švedskim stolom koji nudi organizacija. Na raspolaganju posetiocima izletište postavljeno sa roštiljem za ručak. Ovo je program događaja:
9 sati posjetioci dobrodošlice u Casa Nacci
9.30 am polazak prva grupa za jutarnju ekskurziju sa dolaskom u teritorijalni Centar za prijem oduzete životinje (CTAAC)
10 ujutro odlazak druga grupa za dolazak u CTAAC
Sati 10.30-12.30 inauguracija CTAAC-a i poseta avionima konfiskovanih životinja
12.30 am pakiran ručak sa mogućnošću korišćenja roštilja
14.30 popodnevni izlet u meandri rezerve sa shuttle autobus usluga.
17.30 kraj događaja.
Preporučljivo je nositi cipele za planinarenje i opremiti se proizvodom protiv komaraca.

”Parkovi su dragoceni saveznici za očuvanje biodiverziteta i za zaštitu našeg prirodnog naslijeđa-deklarira desire Niccoli, vijećnik za okoliš općine Bientina-prilike poput ovih, su važni za bolje znati realnosti naše teritorije i razumjeti ogromne koristi na ekosustavu. Važno je nastaviti raditi na promovisanju kulturnog turizma u parkovima, zaštiti biodiverziteta i očuvanju prirodnog naslijeđa”. Rezervacija je dobrodošla (navodeći želju za učešćem ujutro, popodne ili oba izleta) pozivom 3920660279 (od 8 do 17) ili slanjem messageha

Lämna ett svar