Čišćenje plaže San Rossore stiže morem

Subota 28 maja članovi Circolo Vela Toscana, u dogovoru sa Migliarino San Rossore Massore Massaciuccoli Park Authority, sastao se sa brodom i napuhavanje čamaca za čišćenje plaže San Rossore po moru, dan su posvećeni okruženju i briga jedne od najljepših plaža u Toskani, pejzaž prijeti otpada koji dolazi iz mora i rijeka. Učesnici su se fokusirali na četku za plažu na kojoj su sakupljali plastiku, mikroplastiku i glomaznost, prevozili čamcima na naduvavanje do većeg čamca sa kojim je smeće ostavljeno na tlu u području dogovorenom sa Geofor-om i opštinom Pisa za sakupljanje i odlaganje.

”Danas je bilo naše prvo iskustvo, kao klub, u kampanji sakupljanja plastike. Od našeg osnivanja, pre godinu i po dana, želeli smo da organizujemo ovu aktivnost kako da podignemo svest i obučimo naše članove, kako da pomognemo da se stvori okruženje koje nas okružuje i u kojem se bavimo našim sportskim čistačem – objašnjava predsednik Circolo Vela Toscana Matteo Ichino – plaža San Rossore je pozadina i panorama svih naših kurseva jedrenja, treninga i regata, stoga smo posebno naklonjeni Tome i želimo da to bude što prirodnija plaža. Kolekcija je bila intenzivna, a s nekim komplikacijama više nego što se očekivalo, međutim 10 kolekcionara je odradilo sjajan posao, prikupljajući puno otpada: brojne plastične boce (ukupno 15 vrećica), puno polistirena, nekoliko kanistera, odbojnika automobila i točkova, daska za surfanje, pa čak i vrata frižidera. Sigurno smo mnogo naučili i nosimo kući mnoge naznake da u budućnosti uradimo još bolji posao. Zahvaljujemo parku na povjerenju koje nam je dodijelio, a Geofor za logističku podršku na terenu”.

”U prošloj godini inicijative za čišćenje plaža San Rossore umnožile su se, definitivno poboljšavajući uslove, posebno u područjima koja omogućavaju organiziranje kampanja prikupljanja po kopnu-Komentari predsjednik Lorenzo Bani-sada zahvaljujući Circolo Vela Toscana uspjeli smo eksperimentirati, s pozitivnim rezultatima, novi pristup morem koji omogućava djelovanje na drugim područjima plaže”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.