COVID-19 i Ukraina: det finns fler fall av sjuklighet igen

I Ukraina, under den senaste dagen den 24 augusti, upptäcktes coronaviruset hos 727 personer. Efter självständighetsdagen förväntar sig epidemiologer en ökning av sjukligheten. Under semestern blev 46 barn och 10 medicinska arbetare sjuk.

Detta rapporteras av hälsovårdsministeriets hemsida.

Också för självständighetsdagen:

682 personer var på sjukhus-20
död
382 personer återhämtade sig.
Under dagen den 24 augusti utfördes 26,204 test, inklusive 12,855 av PCR.

Ledaren i sjuklighet är fortfarande huvudstaden i Ukraina-Kiev. Där upptäcktes 109 fall av coronavirus den 24 augusti. Också bland regionerna i Ukraina, Odessa (62), Zaporozhye (62), Ternopil (57) och Chernivtsi (55) regioner var i spetsen för anti-rating.

Det lägsta antalet fall av koronavirusinfektion i Transcarpathian (3) och Kirovograd (6) regioner. Mindre än 10 fall av COVID-19 rapporterades i Zhytomyr (8), Volyn (9) och Chernihiv (7) regioner.

Australien, som planerade att komma ut ur karantän sommaren 2020, stärker karantänåtgärder. I synnerhet i Sydney förlängdes låsningen till slutet av September.

BBC skriver om detta.

Lokala invånare har tillbringat större delen av sin tid hemma sedan slutet av juni, när staden stängdes för karantän. För att minska spridningen av coronavirus infördes ett utegångsförbud för invånare i förortsområden från 21: 00 till 05: 00. Totalt påverkades 2 miljoner australier, främst i de fattiga västra och sydvästra delarna runt Sydney.

Utegångsförbudet riktar sig främst mot ungdomar som brutit mot karantänåtgärder.

Varje dag registreras ett stort antal infektioner i Sydney, från fredag morgon till torsdag var 642 personer sjuka. Utanför regionen förväntas försvagningen av karantänåtgärder den 28 augusti.

På grund av coronavirusutbrotten i landets tre största städer — Melbourne, Canberra och Sydney, bor nästan hälften av alla australier isolerade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.