Kommer tågbiljetter i Ukraina att bli dyrare igen? Vad man kan förvänta sig av förvaltningen av Deutsche Bahn i Ukrzaliznytsya

Redan 2022 kan den tyska järnvägsoperatören Deutsche Bahn få partiell kontroll över verksamheten i järnvägen monopolist – PJSC Ukrzaliznytsia. Ukrainare kan förvänta sig en ökning av priserna för persontransporter.

Tal vid World Economic Forum i Davos 2020, dåvarande Premiärminister i Ukraina Alexey Goncharuk gjort en resonant uttalande om att Ukrzaliznytsia skulle överföras till förvaltningen av den nationella operatören av tyska järnvägarna — Deutsche Bahn AG oro. Statsministern betonade till och med vid den tiden att ett politiskt beslut påstås redan hade fattats och Deutsche Bahn skulle förvalta inrikes järnvägar i 10 år.

Men samma dag motsatte sig Deutsche Bahn själv premiärministerns ord och sade att det bara handlade om tillhandahållandet av ”rådgivningstjänster” som skulle tillhandahållas av den strukturella uppdelningen av DB Engineering & Consulting.

1,5 år senare rapporterade presstjänsten i Ukrzaliznytsia att ett konsultavtal undertecknades mellan det ukrainska företaget och Deutsche Bahn Engineering & Consulting.

”Vi pratar om att upprätta planering och utveckling av persontrafik, optimera inköp och uppdatera rullande materiel”, säger Ukrzaliznytsia-webbplatsen.

Enligt tillförordnad ordförande i styrelsen för Ukrzaliznytsia, Alexander Kamyshin, den tyska partnern ” bör utveckla en färdplan för införandet av persontransporter i långdistans-och förortskommunikation för de kommande fem åren och en modell för finansiering av persontransporter.”

Chefen för UZ specificerade inte exakt vad som menas med den nya finansieringsmodellen, men betonade att företaget vill komma bort från den långvariga praktiken när passagerartransporter finansieras på bekostnad av last. Det är troligtvis ukrainare kommer helt enkelt att erbjudas att betala mer för biljetter.

Skapandet av en ny finansieringsmodell är bara det första steget i samarbetet mellan uz och Deutsche Bahn Engineering & Consulting, som kommer att slutföras i slutet av detta år. Den andra etappen bör vara ankomsten i början av 2022 av ett team av tyska chefer för operativ hantering av passagerartransporter i Ukraina.

Som Telegrafen skrev, har Ukrzaliznytsia under de senaste 4 åren inte fått cirka 100 miljarder hryvnias, en av anledningarna till detta är de låga taxorna för lasttransporter till företagen i den rikaste ukrainska Rinat Akhmetov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.