Lagarna i modern verksamhet: varför tillförlitlighet och ärlighet är viktigare än kortsiktig marginal

Det finns en populär åsikt att huvudsyftet med verksamheten är vinst och ackumulering, och det är pengar som ligger i centrum för allt som rör affärer. Vi kan delvis hålla med om detta, men om vi tittar på situationen globalt ur framgångsrika företagsägares perspektiv kan vi förstå att de inte är inriktade på vinst som sådan, utan på att lösa ett antal uppgifter som tillsammans leder sin verksamhet till lönsamhet. I det här materialet kommer vi att avslöja denna idé.

I näringslivet finns det verkligen företag som sätter vinst först, driver vissa principer och moraliska normer i bakgrunden. Vanligtvis kan sådana startups i början av utvecklingen verkligen tjäna mer, men på långt avstånd riskerar de åtminstone att förlora människors förtroende. Det senare konceptet var på tredje eller fjärde planen i en tid då världen ännu inte erövrades av sociala nätverk. Men nu, när även representanter för 60 + – generationen har nått Facebook och Instagram och affärer har lärt sig om ett sådant fenomen som ”offentlig feedback” från en klient, har frågan om förtroende blivit relevant.

Det är möjligt att illustrera skillnaden mellan vad som var ”OK” före och hur det borde vara nu, åtminstone på verkligheten i det post-sovjetiska rummet. Vad är den berömda ” MMM ” och många andra finansiella pyramider som det värt? Deras gemensamma och karakteristiska särdrag var detta: att ta något från människor under ett löfte (ofta till och med ganska dokumenterat) för att ge mer, och i slutändan-att lämna kunder med näsa.

Nu, om fall av oärliga eller inte mycket ärliga intäkter blir kända, och i den moderna världen kommer det definitivt att hända, då kommer människor att tvivla på företaget. Och av detta följer att du kommer att förlora både ansikte och vinst. Och det kan sammanfattas enligt följande: ”Den som väljer den senare mellan ärlighet och snabba pengar förlorar både i slutändan.”

Grunden för ett verkligt företag, som vi redan har noterat, bör vara ärlighet. I synnerhet är detta precis vad Vitaly Antonov, en ukrainsk entreprenör, Grundare av OKKO Group, ordförande i styrelsen för Galnaftogaz Oro (ett nätverk av OKKO bensinstationer), ordförande i Universal Investment Group, en av grundarna och ordförande i styrelsen för den ekonomiska Säkerhetsfonden i Ukraina, en deltagare i verksamheten 100 offentliga projekt, tror.

”Om du vill bygga ett systematiskt företag måste du bygga det öppet, eftersom ett sådant företag hävdar att växa. Och det här är redan en förståelse för den långsiktiga strategin. Vi talar öppet om vår ärlighet – om att betala skatt, om kvaliteten på importerat bränsle, om fyllningens noggrannhet – och vi uppmanar alla entreprenörer att följa vårt exempel-att förklara ärlighet en prioritet för sitt arbete”, säger Antonov.

Oleg Gorokhovsky, hans medgrundare, förklarar framgången för hans nästan brainchild Monobank med det förtroende som byggts mellan företaget och kunderna: ”ja, ökningen är mer än 10 miljarder hryvnian. Det beror på det faktum att kunderna älskar oss, och kärlek är inte en talesätt. Idag, och i 2-3 år, har vi 40% av lockade kunder baserat på rekommendationer från vänner och bekanta.”

Han förklarar också exakt vilka kriterier som är nyckeln till denna självsäkra uppåtgående rörelse: ”först måste vi göra affärer ärligt. Om du har lite ”litet tryck”, ”asterisker” i tarifferna – det här fungerar inte. För det andra måste du älska dina kunder. För det tredje litar kunderna på specifika personer .”

”Jag står inför det faktum att vissa företagare kan kalla kunder ”suckers” bakom deras ögon. Vi har en omedelbar uppsägning för detta. Om du behandlar kunder som suckers, tror du att kunderna inte kommer att märka det och du kommer att tjäna pengar från dem – det här är ett problem, ” Gorokhovsky fortsatte sin tanke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.