Med din familj och utomlands: var annars kan du bli smittad med coronavirus

Mycket snart kan den tredje vågen av coronavirus nå Ukraina, eftersom sjukdomen fortsätter att utvecklas, och antalet infektioner ökar. Oftast smittas människor inomhus, såväl som utomlands.

På fredag, 27 augusti,” BBC News Ukraina ” fick veta av chefen sanitära läkare i landet Igor Kuzin.

Enligt honom finns det mycket mindre chans att få coronavirus i ett öppet utrymme än i ett slutet rum.

Om du till exempel behöver använda masker i tunnelbanan, så kommer knappast någon att göra det på familjesemester, även om det kan finnas COVID i familjen, liksom i transportbilen.

Därför säger Kuzin att fira något bland ett stort antal människor är varje Ukrainas ansvar.

Chief sanitära läkare sa att det finns tre platser där människor oftast är infekterade med coronavirus: stora familjesemester (till exempel ett bröllop), professionella grupper, såväl som utomlands.

Dessutom säger Kuzin att religiösa institutioner ofta inte innehåller individuella skyddsregler, så det finns också chanser att ”fånga” COVID.

”Det är dock omöjligt att säga att detta är en nyckelfaktor som ger oss fler patienter”, säger sanvrach.

Trots ökningen av incidensen säger Kuzin att situationen i Ukraina fortfarande kontrolleras, så på självständighetsdagen den 24 augusti fick offentliga händelser hållas efter att alla anti-epidemiska åtgärder utarbetades.

Tidigare rapporterade Telegrafen att ett år efter att ha passerat hela vaccinationen mot coronavirus måste Ukrainare vaccineras igen-detta kan även göras med ett annat vaccin.

Vi påminner dig om att nu ökar coronavirus av Delta-stammen i Ukraina. Från och med 20 augusti registrerades mer än ett halvt tusen infektioner i landet.

Lämna ett svar