Ryssland är bland världens ledare, Slovakien håller fortfarande på: situationen med coronavirus i grannländerna i Ukraina

Mer än 214,8 miljoner människor runt om i världen har blivit sjuk med coronaviruset sedan början av pandemin. Nästan 4,5 miljoner klarade inte viruset. Antalet nyligen identifierade fall växer varje dag, inte bara i Ukraina.

Telegrafen har förberett en global sammanfattning av situationen med COVID-19 baserat på öppna statistiska data.

Antalet fall av coronavirus började växa i augusti och närmar sig indikatorerna i slutet av våren 2021, då mer än 800 tusen fall registrerades dagligen i världen.

När det gäller grannländerna-antalet coronavirus fall i Ryssland närmar sig 20 tusen människor varje dag.. Det största antalet fall i Moskva är 1 402 fall.

Enligt den senaste statistiken har antalet fall i Vitryssland ökat kraftigt-1357 fall. Dagen innan registrerades 860 infektioner där.

I Polen har antalet fall av coronavirus också börjat växa-där meddelade de början på den fjärde vågen av pandemin.

I Slovakien registreras cirka hundra nya fall av infektioner per dag dagligen. Det bör noteras att mer än 12 tusen dödliga fall av coronavirus har registrerats i landet.

I Ungern är antalet nya fall av coronavirus, enligt de senaste uppgifterna, 314 personer per dag.

I Rumänien registrerades en annan ökning av incidensen-849 fall för 25 augusti, tre dagar före det, hälften så många registrerades.

I Moldavien, på grund av den ökade frekvensen av fall av coronavirus, inklusive de som importeras från utlandet, har reglerna för inresa ändrats. Det bör noteras att 559 fall registrerades där under den senaste dagen.

Lämna ett svar