Vaccination sparar inte alltid dig från coronavirus, men det hjälper dig att inte dö, – läkaren förklarade situationen

Den främsta möjligheten att skydda befolkningen i Ukraina från en storskalig våg av coronavirus är massvaccination mot Covid-19. Tillgänglig, och för vissa grupper kan det vara obligatoriskt. Denna åsikt uttrycktes av kandidat för medicinska vetenskaper, epidemiolog Andrey Alexandrin i en intervju med Telegrafpublikationen.

Enligt läkaren finns det en aggressiv Anti-vaccinationskampanj i Ukraina.

”Det finns några fördelar och nackdelar, definitivt, men idag är det enda sättet att skydda dig mot döden från Covid-19, en allvarlig sjukdom, vaccination, säger Alexandrin. — Och när befolkningen säger, säger de, någon vaccineras, men blev sjuk, då måste du förklara följande. Den viktigaste uppgiften att förebygga massvaccin är inte att förhindra att människor blir sjuka alls, det här är omöjligt, men för att minska risken för dödlighet hos människor.”

Enligt epidemiologen minskar sannolikheten för dödlighet vid vaccination med 99% och risken för en genomsnittlig allvarlig sjukdom minskar med 95-97%.

Läkaren betonar att först och främst är det nödvändigt att vaccinera personer från riskgrupper. Detta kommer i synnerhet att bidra till att undvika belastningen på hälso-och sjukvårdssystemet och ekonomiska slag mot ekonomin.

”Om vi tittar på vaccinationen täckning av befolkningen i åldern 80+, är det bara 7%,” alexandrin anteckningar. – Vaccinationskampanjen har helt enkelt misslyckats. Staten bör inte sprida sin kapacitet. När mobila grupper har förberetts bör de inte resa genom villkorliga ”Epicenters” och ”Metro” eller företag av oligarker, men först och främst kommer till kollektiv som inte har råd med det. Det här är vårdhem, dagis och skolbarnsgrupper, personer med funktionshinder.”

Läkaren anser att det finns ett antal problematiska problem i organisationen av vaccination i Ukraina. Vaccination bör vara ett prisvärt och bekvämt verktyg för befolkningen.

”Det är nödvändigt att inte hype, till exempel på det faktum att ett massvaccineringscenter gjordes på vänstra stranden i Kiev, vilket skapar ytterligare smittsamma risker. Eftersom människor behöver komma på kollektivtrafik, stanna i ett slutet rum… det finns redan många exempel på hur man gör det”, säger läkaren.

Enligt honom i samma grannlandet Polen, det finns 5-6 vaccinationspunkter i en fjärdedel. För utplacering av sådana punkter är Sjukvårdaren försäkrar, tält, apotek och butiker lämpliga.

”Vaccination är en vanlig intramuskulär injektion, som inte kräver någon komplex kunskap”, förklarar läkaren. — Det enda som måste beaktas är att medicinsk personal bör läras att införa ett läkemedel som skulle minimera olika konsekvenser vid en reaktion från en av komponenterna i vaccinet.”

Läkaren förutspår att när hösten och det nya skolåret börjar blir barn mer smittade med coronaviruset. Men eftersom skolbarn bär infektionen lätt och asymptomatiskt, kommer de massivt att infektera föräldrar, släktingar och lärare. Därför stöder Alexandrin hälsovårdsministeriets beslut att uppmuntra utbildningsinstitutioner där mer än 80% av de anställda vaccineras med utrustning och andra priser.

”Om läraren till exempel inte vaccinerades, vägrade, men plötsligt blir sjuk med Covid-19. Låt oss titta på situationen ur ekonomisk synvinkel, vem ska bära kostnaderna? Skattebetalarna? När allt kommer omkring erbjöd staten-vaccineras, säger Alexandrin.

Lämna ett svar