Var 5: e liter bensin i landet är en bluff, och 40% av marknaden deltar i skatt ”vändningar”, – Vladlena Rusina, operativ chef för SVARTSKALLE

Medan Vladimir Zelensky och Alexander Lukasjenko utbyter ”komplimanger” och sanktioner, är vanliga ukrainare och företag alltmer oroliga över riskerna för bränslebrist i Ukraina. Detta är inte förvånande, eftersom Vitryssland exporterade över 850 tusen ton bränsle till vårt land endast 2020, med en total import av 1 miljon ton. # Biznestelegraph bestämde sig för att fråga om detta problem från dem som är mest i ”ämnet” – från representanter för bensinstationer.

Vladlena Rusina, driftschef (SOO) i WOG gas station network, svarade på våra frågor. Hon berättade inte bara om hotet om bränslebrist i landet utan också om hur företaget överlevde den första karantänen, hur det planerar att utvecklas vidare genom relaterade tjänster och om företaget kommer att utvecklas som ett laddningsnät för elbilar. Och, naturligtvis, om problemet med förfalskade varor i Ukraina – i årtionden har vi bekämpat detta problem i hela landet, men av någon anledning kan vi fortfarande inte övervinna det.

– Vladlena, låt oss börja med det bästa ämnet-är Ukraina hotas av en brist på bränsle, som talas om allt oftare mot bakgrund av politiska komplikationer med Vitryssland?

– Det kan finnas en brist på produkten på bränslemarknaden, men definitivt inte med oss. WOG har alltid en plan ”B”. Till exempel tankfartyg leveranser från Grekland och Turkiet.

– Importen och egen produktion av bränsle i Ukraina ligger på nästan samma nivå-enligt tullen importerades 1,09 miljoner ton 2020 och 1,04 miljoner ton producerades. Samtidigt, bland de viktigaste problemen med utvecklingen av den inhemska marknaden, kallar de ojämn konkurrens med” svarta ”och” grå ”företag som antingen olagligt importerar bränsle eller säljer den så kallade”badyaga” billigare än marknaden. Vad är den nuvarande situationen med förfalskade varor och bränsle av låg kvalitet?

– Varje 5: e liter bensin i landet är en falsk, 40% av marknaden deltar i skatt ”vändningar”, och ”grå” bensinstationer säljer massivt bränsle av låg kvalitet, undviker skatter, utgör ett hot mot människors liv och hälsa.

För 2020, volymen av produktionen av mini-raffinaderier uppgick till cirka 300.000 ton låg kvalitet bränsle, som tillverkas med hjälp av exciseless lösningsmedel (lösningsmedel öka oktantal billigt bränsle, sedan sälja den under sken av mer elit och dyra, samtidigt som skador på motorn och miljön, – Ed.). Samtidigt, förlusterna i den ukrainska budgeten på grund av icke-mottagande av punktskatt och moms nådde nästan UAH 4 miljarder per år.

Några av de ”svarta” bensinstationerna är förklädda som lagliga stationer. Dessa objekt, som inte är korrekt utformade och tas i drift i enlighet med alla lagstadgade krav, inklusive stadsplanering, sanitära, miljömässiga, Mark, skatt, brandskydd, av okända skäl, fick licenser, men är fortfarande samma ”svarta” stationer, men med det villkorliga namnet ”grå” poäng. Enligt olje-och Gasföreningen i Ukraina, cirka 600-800 sådana anläggningar kvar i Ukraina idag.

– Numera är en av de viktigaste skillnaderna mellan en juridisk station och en ”svart” en tillgången på serviceinfrastruktur – kaféer, butiker etc. Ditt företag utvecklar aktivt relaterade områden, vilket gör sina bensinstationer till små shopping-och underhållningskomplex. Men hur lönsamt är det? Är detta ett fullvärdigt företag eller bara marknadsföring?

– Frågan handlar inte om lönsamhet, utan om att möta konsumenternas behov. Jag kommer att säga detta: för närvarande bör bensinstationer bli multifunktionella komplex som tillhandahåller olika tjänster: mat, drycker, försäljning av olika varor, förmågan att ta ut pengar genom kassan, postkontor, leverans av mat och varor och så vidare.

Jag tror att det på medellång sikt är komplexet av ytterligare tjänster som blir en nyckelfaktor för kunden när man väljer en bensinstation för en bil. Vi ser framtiden i detta. Så även idag står andelen icke-bränsleförsäljning för upp till 20% av nätverkets vinst. Vi strävar efter att se till att 70% av företagets totala vinst över tiden kommer att genereras från försäljningen av bränsle och 30% kommer att tillhandahållas av WOG Market och WOG Cafe.

Det bör noteras att 85% av våra kunder inte bara tanka, men också köpa ytterligare varor och tjänster på bensinstationen. Och om man tittar på en så viktig indikator för vår kanal som omvandling av bränslekvitton till bränslefria (köpa relaterade produkter tillsammans med bränsle i kaféer eller butiker på bensinstationer, – ed.), då har det länge överskridit 100%.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.