”Vi övervakar hälsoinformation för företagets anställda på en daglig basis,” Sergey Skripnikov, biträdande generaldirektör för Vodafone Ukraina

Coronaviruspandemin har radikalt förändrat livet för varje invånare på planeten jorden. Och kanske det mest smärtsamma slaget av karantänbegränsningarna föll på företag av alla skalor-från små privata företag till globala företag. Men trots alla svårigheter ger verksamheten inte upp utan kamp och letar dagligen efter sätt att lösa vissa problem som orsakas av karantän. Telegrafen bestämde sig för att lära sig mer om dessa beslut med egna ögon. För detta ändamål lanserar vi ett speciellt projekt # Biznestelegraph, där våra journalister, tillsammans med framgångsrika affärsmän och toppchefer, kommer att diskutera mekanismer för att övervinna krisen och ytterligare tillväxt.

Vår första samtalspartner var Sergey Skripnikov, Biträdande generaldirektör för Vodafone Ukraina. Vi pratade om att förbereda sig för en ny våg av coronavirus-den tredje i rad. Vilka slutsatser har dragits under karantänåret och hur kan företagen förbereda sig för pandemins tredje inverkan? Sergei Skripnikov kommenterade detta ämne till Telegrafen.

– Hur har din bransch och ditt företag förändrats under verksamhetsåret under förhållandena för corona-krisen och karantänen – hur har trenderna förändrats?

– Vi har drivit elektronisk dokumenthantering, ett elektroniskt godkännandesystem under lång tid, anställda har redan fått virtuella arbetsplatser med fullt skyddad åtkomst. Detta gav företaget hög stabilitet och hög anpassningsförmåga.

När den första karantänen tillkännagavs i mars 2020 överförde företaget mer än 80% av sina anställda att arbeta utanför kontoret inom några dagar. Affärsprocesser påverkades inte. Anställda har ett obegränsat antal dagar tillgängliga för fjärrarbete, medan vi inte stänger kontor – varje lag organiserar arbete baserat på specifika interaktion, funktionalitet och aktuella uppgifter. Nu har vi äntligen digitaliserat.

Big data analytics för CRM och locka nya kunder, verktyg för elektronisk interaktion – fler och fler företagsledare ser detta inte som fashionabla chips, men som verkliga arbetsverktyg. Efterfrågan på våra digitala tjänster har nästan fördubblats, och flödet av elektronisk dokumenthantering har ökat betydligt under denna tid. Denna trend är vanligt för alla ukrainska företag nu.

– Nu talar de alltmer om tillvägagångssättet för den 3: e vågen av coronavirus. Är ditt företag förbereder sig för det och i så fall, hur?

– När vi fattar beslut fokuserar vi på bilden i företaget: dagligen strömmar information om arbetstagarnas hälsa från alla avdelningar, bilden av sjuklighet i företaget övervakas. Företagets ”hälsa” bör inte motsätta sig arbetstagarnas hälsa. Vi har arbetat i denna balans i ett år nu.

– Baserat på de erfarenheter som vunnits under detta svåra år, vilka praktiska råd skulle du ge till toppchefer av ukrainska företag att arbeta i 2021?

– Våra affärsprocesser är resultatinriktade. Därför är kontrollen av anställda i vårt fall inte” sitter ut ” av arbetstid på arbetsplatsen, även om det är virtuellt, men utförandet av uppgifter. Och denna hypotes bekräftas av resultaten: tack vare högkvalitativ kontroll blev företaget ledande inom mobil internethastighet under andra halvåret 2020, enligt Ookla-tester.

Som ett tips bör du leta efter möjligheter i vad som händer runt dig. Så under karantänen öppnade vårt företag en helt ny riktning för sig själv: online-utbildning inom big data analytics, där vi ser en växande efterfrågan på personal. Vi lanserade en onlineskola mitt i karantänen och såg alla deltagares intresse i processen – både arbetsgivare, studenter och företag med upptäckta analytiker lediga platser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.